Contact

Gegevens

De algemene contactgegevens van ons kantoor luiden als volgt:
Postadres
Tripels Advocaten
Postbus 1960
6201 BZ MAASTRICHT
Nederland
Bezoekadres
Brusselsestraat 32 - 34
6211 PE, Maastricht
Geopend
ma - vrij: 08:30 - 17:30
za - zo: gesloten
Social media

Formulier

Bedankt! U ontvangt spoedig een reactie!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Ik heb een rechtsbijstandsverzekering. Kan ik dan ook bij Tripels Advocaten terecht?

Ons kantoor werkt regelmatig in opdracht van rechtsbijstandsverzekeraars. Wij zijn bijvoorbeeld het oudste ARAG-netwerkkantoor van Nederland, en behandelen ook diverse zaken voor DAS Rechtsbijstand en andere verzekeraars. In eerste instantie zult u bij uw verzekeraar of tussenpersoon moeten informeren of een zaak “gedekt” is en of de zaak aan ons kantoor kan worden uitbesteed. Mocht de verzekeraar nee verkopen, dan kan het vaak geen kwaad om toch contact met ons op te nemen. In sommige gevallen blijkt er namelijk toch recht te bestaan op dekking en uitbesteding. Over het algemeen hebt u, als er dekking is, in elk geval recht op bijstand door een advocaat wanneer er geprocedeerd moet worden.

Is er parkeergelegenheid bij Tripels Advocaten?

Tripels Advocaten beschikt niet over een eigen parkeergelegenheid, vanwege de ligging in het centrum van Maastricht. Er zijn in de omliggende straten en bovenaan de Brusselsestraat enkele (betaalde) parkeerplaatsen, maar die zijn, vooral later op de dag, vaak bezet. Op 300 meter lopen van ons kantoor vindt u echter de parkeergarage onder het Vrijthof, waar meestal wel plaats is.

Is het intakegesprek gratis?

Nee, in principe wordt geen gratis rechtsbijstand verleend. Het intakegesprek is bedoeld om voldoende informatie te krijgen over de relevante feiten en het (rechts)probleem, om op basis daarvan tot een eerste advies en plan van aanpak te kunnen komen. Dit neemt doorgaans zoveel tijd in beslag, dat daarvoor in principe kosten in rekening worden gebracht. In uitzonderingsgevallen worden uit coulance, onverplicht, geen kosten vanwege een intakegesprek in rekening gesteld, bijvoorbeeld wanneer aan het eind van het gesprek duidelijk wordt dat de zaak onvoldoende kans van slagen heeft en besloten wordt om er niet verder mee te gaan.

Met welke kosten moet ik rekening houden, en behandelt Tripels Advocaten ook zaken op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (“toevoegingen”)?

Zie voor het antwoord op deze vragen onze pagina over Tarieven.

Werkt u ook op basis van no cure no pay?

Het werken op basis van no cure no pay is gedragsrechtelijk verboden voor advocaten, behalve in geval van letselschadezaken. Wel is het toegestaan bonusafspraken te maken, waarbij gewerkt wordt tegen een kostendekkend gereduceerd uurtarief en een deel van het honorarium van de advocaat afhankelijk is van het eindresultaat. De meeste zaken lenen zich daar niet voor en van de mogelijkheid om een bonus af te spreken wordt daarom zeer terughoudend gebruik gemaakt. Voor meer informatie verwijzen we naar onze pagina over Bijzondere honorariumafspraken.

Wordt er meteen een procedure gestart wanneer ik een advocaat inschakel?

Het is een misverstand dat advocaten vooral procedures voeren. Sterker nog, in verreweg de meeste zaken brengen wij advies uit waarmee wij procedures proberen te voorkomen, of trachten we tot een minnelijke regeling te komen met de wederpartij. Dat leidt veelal tot een snellere en goedkopere oplossing van het probleem. Slechts in een klein deel van de zaken is procederen noodzakelijk. Uiteraard beschikt Tripels Advocaten over ruime kennis en ervaring om ook in een procedure een optimaal resultaat te behalen voor onze cliënten.