Bekijk alle advocaten

mr. J.E.A.H. Verstraelen

Mr. Jules Verstraelen heeft de studie civiel recht aan de universiteit van Nijmegen gevolgd en is aldaar afgestudeerd in het economisch recht. Na zijn studie is hij direct tot de advocatuur toegetreden. Hij heeft tot nu toe een afwisselende carrière gehad en als advocaat een zeer ruime en brede ervaring opgedaan op diverse rechtsgebieden.

In 1989 is mr. Verstraelen als advocaat in dienst getreden bij het grootste advocatenkantoor van Zuid-Nederland, alwaar hij werkzaam was op het gebied van het faillissementsrecht en vervoersrecht.

In 1994 heeft mr. Verstraelen de overstap gemaakt naar een middelgroot advocatenkantoor in Utrecht. Daar heeft hij zich onder meer gespecialiseerd in het huurrecht, entertainmentrecht, aansprakelijkheidsrecht en kort geding procedures.

Sedert 2000 heeft mr. Verstraelen zijn advocatenpraktijk gevestigd in Maastricht en per 1 oktober 2020 bij Tripels Advocaten. Hij heeft zich verder bekwaamd in het letselschaderecht, aansprakelijkheidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mr. Verstraelen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en familierecht;
  • Letselschaderecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tenminste tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Voor enkele interessante zaken waarin mr. Verstraelen met succes als advocaat heeft opgetreden, zij verwezen naar de gepubliceerde uitspraken ECLI:NL:RBLIM:2019:1720, ECLI:NL:RBLIM:2017:4501, ECLI:NL:RBLIM:2016:661, ECLI:NL:GHSHE:2014:4224, ECLI:NL:RBLIM:2013:8445, ECLI:NL:GHSHE:2012:BV2621.